Zmeură

Zmeură

Descriere
• suprafaţa cultivată este de 4 Ha,
• capacitate de producţie, congelare şi ambalare 65 to/an,
• materialul săditor produs in-vitro (mediu steril), certificate şi omologat în UE este importat de la o staţiune elveţiană,
• cultura este practicat într-o zonă de deal cu expunere sudică, organizată pe rânduri cu spalieri şi sârmă pentru susţinere fiind irigată printr-un sistem de irigaţii cu picurare întreaga suprafaţă pe tot parcursul anului,
• fructele ca atare sunt mari şi sănătoase viu colorate şi cu o aromă îmbietoare,
• perioada de coacere este 15 iunie – 30 iulie, iar valorificarea acestor fructe se face atât în stare proaspătă cât şi congelate,
• congelate şi sortate pe calibre aceste fructe se congelează şi se ambalează în cartoane de 10kg la vrac dar şi la ambalaj mic de 300 grame/cutie,
• zmeura congelată este folosită atât în patiserii pentru împodobirea torturior sau în compoziţie, la ingheţate cât şi în consumul casnic: consumul ca atare după decongelare, salate de fructe, siropuri, etc.,
• în industrie la fabricarea de gemuri, siropuri, pectina, iaurturi de fructe, gelatine, etc