Căpşuni

Căpşuni

Descriere
• suprafaţa cultivată în 2006 este de 6 Ha,
• capacitate de producţie, congelare şi ambalare 100 to/an,
• materialul săditor produs in-vitro (mediu steril), certificate şi omologat în UE este importat de la o staţiune elveţiană,
• cultura este practicată în câmp de rânduri duble, irigate prin apresiune şi mulcite cu paie pentru a menţine fructele curate pentru recoltat,
• ca şi imoprtanţă a culturii de căpşuni este cel mai timpuriu fruct indigen care apare pe piaţă (mijlocul lunii mai) şi durează aproximativ 5 săptămâni, fructele fiind una dintre cele mai plăcute şi agregate de populaţie în stare proaspătă în sezon,
• pentru prelucrare şi consum Frigofruct s-a gândit la clienţi şi pentru extrasezon, congelând aceste fructe după care le sortează cu grijă pe calibre, le ambalează în cartoane de 10kg la vrac iar mai nou pentru consumul casnic şi distribuţie în magazine la cutii de 300 grame,
• aceste fructe congelate în mare parte işi păstrează proprietăţile şi după decongelare, se folosesc în patiserii la împodobirea torturilor sau în compoziţia acestora, la ingheţate, acasă în salate de fructe, creme, siropuri, iar în industrie la fabricarea gemurilor, sucurilor, pectinei, iaurturilor de fructe, gelatine, etc.